Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX KONYHA 1645
Copyright (C) HIX
2003-12-02
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 Re:Panirozas maradekai (mind)  9 sor     (cikkei)
2 Re:Panirozas maradekai (mind)  14 sor     (cikkei)
3 Re:Panirozas maradekai (mind)  9 sor     (cikkei)
4 re: Panirozas maradekai (mind)  7 sor     (cikkei)
5 Meghokkento sonka, lazac, kacsa (mind)  52 sor     (cikkei)

+ - Re:Panirozas maradekai (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Ismertem egy csaladot, ahol "szama'rhus" neven illettek...
Nalunk meg egyszeruen "prezli" neven kell sutnom MINDEN
vasarnap a hust-nem-evo (de nem vegetarianus) felesegemnek,
de nem am maradekbol: 2 felvert tojas, so, es fele liszt fele morzsa,
kikeverem suru de nem kemeny masszanak, majd morzsaba nyomogatom
es kisutom., akkor is, ha eppen sultcsirke az ebed... :-) A gyerekek is
kerincselnek egy kis darabot...

Samuka
+ - Re:Panirozas maradekai (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok!

> Felado : 
> Feleségem Somogy-i volt, ott pampuskának hívják.

Milyen erdekes! A nagymamam a fankot hivta pampuskanak. 
Eszembe jutott, hogy a multkor is kiderult, ki mit ert pl. csaszarmorzsa
alatt. Tajegysegenkent eleg kulonbozo elnevezesei lehetnek egy bizonyos
etelnek. 

Emilia, a "rendes" pogacsat (a sos sutemenyt) hogyan hivjak Erdelyben? 

sziasztok,
Zita
+ - Re:Panirozas maradekai (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok!

Egy masik konyhalistan is meginterjuvoltam a tarsakat. Ime az eredmeny:

- bodag (Szeged kornyekerol) ill. ennek egy 'elfajzott' valtozata a bodak
- puffancs

udv,
Zita
+ - re: Panirozas maradekai (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Nálunk is vakhal. :)

Topy

PS: Érdekes mód a HIX kétszer már nem engedte át a levelemet. Az elsőre azt 
mondta, hogy írjak magyarul. :-O A másodikra már semmi reakció nem volt. 
Remélem ez átmegy!
+ - Meghokkento sonka, lazac, kacsa (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Meghokkento (?) inyenceknek (lazac, sonka, fustolt
kacsa)
Erdekes recept, a magyar konyha nem ismeri, bar
"hasznalja".
Alap anyag "inyenc" szendvics kesziteshez, 24-36 ora
alatt.
Eredete, pl. a paraszt sonka. A nyers sonkat soban
pacoljak par hetig, majd felfustolik.
A fustolt sonka nem NYERS, mert a so "megfozi".
A Skandinavok ezt csinaljak a Lazaccal, (salmon): 
Vegyel (eloszor csak egy tenyernyi) lazacot.
Aztasd 10 percig ecetes vizben (eltavolitja a
bakteriumokat)
Keverj ossze ˝ sot, ˝ cukrot egy poharban
Tedd a szeletet egy nylon (celofan) foliara es szorj
ra kb. 2mm vastagon a so-cukorbol.
Forditsd meg es csinald ugyanezt a masik oldalon
Burkold be a foliaba, 2-3 retegbe, tedd egy talba,
regyel ra sulyt es tedd be a fridzsiderbe.
Varj 14-tol 24 orat. Izles szerint, attol fugg milyen
vastag!  
Utana mosd le hideg folyo vizben.
Ezt eszi minden skandinav, rozskenyeren es krem
sajttal, (hagymaval, citrommal)

Variaciok: Ugyanez a modszer jo mas tengeri hallal is,
sot pisztranggal is.
Sot, kiprobaltam, karaj szelettel (csont nelkul) es
hatszinnel is, de itt 36 ora pacolas az ajanlott. 
Most jon a csattano! 
Vegyel FUST izu sot  (1/2 fustolt so, ˝ cukor) csinald
vegig ugyanezt hallal (lazac,  
pisztrang, harcsa) karaj, hatszin, sot Kacsa vagy liba
mell.
24-36 ora mulva remek fustolt sonkat kapsz. Ha vastag
a hus, kb. 3 cm, akkor tovabb kell pacolni, nyilvan. 2
cm vastagsag az idealis.
Ugyanaz mint az eredeti fustolt hus, csak FRISS, nem
szaraz! 
NEM NYERS, mert a so meg a cukor "megfozi! a hust.
Nyilvan, adhatsz a pac anyaghoz barmilyen fuszert,
ugymint hagyma, 
fokhagyma, paprika, bors, kapor, koriander, komenymag
stb.
Sot egy kis vegeta nagyon jot tesz neki! Eloszor
megszorod kis Vegeta puderral, majd jon a so-cukor
keverek. 
Megegyszer, eloszor probald ki egy kis darabbal, remek
szendvics alapanyag. 

Karcsi 
-

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS